Workshops & Trainingen

Vanuit mijn eigen visie, met zeker ook input van anderen, heb ik verschillende workshops en trainingen ontwikkeld welke aansluiten bij de methodiek Mijn Toverkrachten, maar ook met input van anderen geheel op zichzelf staan en te volgen zijn.
Klinkt allemaal heerlijk technisch, oeps. Kort gezegd, een workshop of training volgen kan te aller tijde en wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Alle workshops en trainingen zijn gebaseerd op verschillende emoties. Hoe herken je deze? Hoe ga je met deze emoties om? Wat komt er nog meer bij kijken? Wat werkt voor jou? Wat werkt voor jouw gezin?
Onderstaand overzicht laat alle workshops en trainingen zien met een bijhorend korte uitleg over de inhoud.

Zelfvertrouwen:

Workshops

Schatkist vol talenten:
Op een creatieve manier, zowel mentaal als fysiek, gaan we op zoek naar verborgen talenten. Waar krijg ik energie van? Waar word ik vrolijk van? Deze talenten kun je vervolgens gebruiken/ inzetten wanneer jij dat nodig hebt.
Een waardevolle bijdrage aan het vergroten van het zelfvertrouwen.

Zie jij wat ik zie?:
Bij deze workshop gaan we spiegelen. Jezelf spiegelen. Wat zie jij? Wat ziet een ander?
Daarnaast gaan we aan de slag met jouw ademhaling. Van je hoofd naar je lijf en eruit!
Meer rust en vergroten van eigenwaarde bij een laag zelfvertrouwen.

Korte training

Jij bent het waard!:
Tijdens deze korte training werken we tijdens de sessie samen aan het vergroten van het zelfvertrouwen. Ook krijg je huiswerk mee om tussen de sessies door mee aan de slag te gaan thuis.
De training bestaat uit onderdelen van de workshops, met extra toegevoegde elementen om het zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten.

Angst:

Workshops

Angst uitblazen:
Een workshop dat bestaat uit het aanleren van ademhalingsoefeningen in combinatie met een creatieve opdracht. We gaan jouw angsten niet te lijf, maar je krijgt tools mee om ze wel dragelijker te maken of zelfs te verkleinen.

Angsten omdraaien:
Ook hier gaan we creatief aan de slag. We gaan proberen om jouw angsten tastbaar te maken.
Een angst dat in jouw hoofd zit, kan door anderen niet worden gezien. Wanneer we dit zichtbaar kunnen maken voor anderen, kunnen zij gemakkelijker rekening houden met jou, wat jouw extra zelfvertrouwen en kracht kan geven.

Korte training

Angst de baas!:
Tijdens deze korte training werken we samen tijdens de sessies aan jouw angsten. Jouw angsten onder ogen zien, omdraaien, verkleinen en durven uiten. Uiteraard krijg je bij deze korte training ook huiswerk mee om thuis aan de slag te gaan met jouw angsten.

Scheiding:

Tijdens een scheiding is het vooral belangrijk dat de communicatie tussen ouders en kinderen goed blijft. Vaak proberen ouders hun kinderen te behoeden van ellende door zo min mogelijk te delen over het reilen en zeilen van de scheiding. Kinderen kunnen hier juist onzeker door worden, met vragen komen te zitten en zich afzonderen of ander gedrag gaan vertonen.

Workshops

Tovertranen en Toverpost:
Deze workshop bestaat uit 2 creatieve knutsels maken om thuis gemakkelijker te kunnen communiceren met ouders/ grootouders/ broer-zus etc.
Daarnaast praktiseren we een oefening wat jou kan helpen om jouw emoties wat meer te reguleren.

Korte training

Wat zeg je nou? En ik dan!:
Tijdens deze korte training gaan we werken aan jouw emoties en de communicatie tussen jou en jouw ouders, of ieder ander die dichtbij staat in de scheiding).
Ook deze training bestaat uit verschillende opdrachten tijdens de sessies en huiswerk voor thuis.

De korte training is erop gericht om de communicatie te verbeteren/ herstellen en het kind laten merken en voelen dat diens gevoelens er mogen zijn en gedachten er toe doen.

Rouw en verlies:

Workshops

Schatkist vol herinneringen:
In deze workshop mag je huilen, verdrietig zijn, boos zijn, of misschien juist blij en opgelucht (omdat een dierbare geen pijn meer heeft).
We gaan al jouw emoties benoemen, wat doe je met deze emoties? Hoe kan je ze uiten naar anderen?
Daarnaast gaan we creatief aan de slag om een mooie herinnering te maken van de dierbare die op een ziekbed ligt of is heengegaan.

Tovertranen en toverpost:
Dit is voor een groot deel dezelfde workshop als bij scheiding. Toch is er voor Rouw en verlies een verschil in de knutsels omdat er dit maal niet persé een reactie zal terugkomen.
We gaan creatief aan de slag, emoties en vragen mogen allemaal worden getoond en uitgesproken.
Wat heeft het kind/ jongere nodig om dit verlies een plekje te kunnen geven?

Korte training

Verdriet mag er zijn:
Zoals alle bovenstaande korte trainingen bestaat ook deze training uit sessies en huiswerk om, tussen de sessies door, thuis mee aan de slag te gaan.
Tijdens deze korte training staan emoties, ademhalingsoefeningen en herinneringen centraal.
Wat heb jij nodig om dit verlies draagbaar te maken en zelf door te kunnen gaan.
Wat heb jij nodig om te kunnen blijven communiceren zonder in een zwart gat te vallen?

Traject:

Voor alle emoties is er ook een langer traject om te volgen.
Hier komen alle facetten van de workshops en korte trainingen aan bod en wordt er nog dieper ingegaan op de emotie en op dat wat jij nodig hebt.
Een traject bestaat uit minimaal 6 sessies, met huiswerk om thuis mee aan de slag te gaan tussen de sessies door.

Aparte Trainingen:

Talententraining:
In samenwerking met Marli van Hassel van Bokx kindercoaching is er een geweldige training ontwikkeld waar kinderen in 6 weken op onderzoek gaan naar hun eigen talenten en die van anderen.
Wat vind ik leuk? Waar krijg ik energie van? Hoe kan ik mijn talenten inzetten?
Kinderen leren hun eigen talenten kennen en inzetten, alsook de talenten van anderen.
Zij leren waar zij invloed op kunnen hebben, of juist niet (gedachtegang veranderen).
Dit alles op een ontzettend leuke, speelse, creatieve, sportieve manier met veel variatie in de training en huiswerk voor thuis.
Het fijne aan deze training is dat de kinderen echt mogen samenwerken, elkaar leren kennen en ontdekken.
Goed voor onzekere kinderen, klassen waar een duidelijke rolverdeling zichtbaar is of juist daar waar plaag/ pestgedrag zichtbaar is.

Meidenvenijn:
Hoe ga ik om met meidenvenijn in mijn klas/ groep/ sportclub?
Tijdens deze training krijgen zowel de trainer als de kinderen opdrachten om uit te voeren, stof om over na te denken en tools om samen mee aan de slag te gaan.
Meidenvenijn kan de sfeer in een groep goed verpesten. Het kan zelfs zorgen voor afstoting, buitensluiten en isolatie. Dit wil je natuurlijk te alle tijde voorkomen.
Graag kijk ik met je mee of geef ik de training bij jou in de groep, zonder dat kinderen zich aangesproken of aangevallen hoeven te voelen.

Vanaf groep 5/6, ook voor het v.o.

Oppas Talent:
Zit jij in groep 8, de brugklas of het 2e leerjaar? Vind jij het super leuk om met (kleine) kinderen bezig te zijn? Spelen, eten, drinken, boekje lezen, spelletjes doen of gewoon lekker even kroelen?
Volg dan de training Oppas Talent om alles te leren wat je moet weten over jongere kinderen en zo jouw oppas diploma te halen.
Uiteraard is jouw eigen gedrag jouw visitekaartje en reclame, maar de tools kan je hier leren om een goede oppas te zijn.
Leuk om in het weekend of vakanties wat extra’s bij te verdienen.
De training gaat door vanaf 3 aanmeldingen, dus nodig vooral je vrienden/ vriendinnen uit!
De training bestaat uit 3 sessies van 1,5u.

*Het oppas diploma is geen erkend diploma vanuit de overheid. Het is een bewijs van deelname aan deze training waarin je de basisvaardigheden van de verzorging voor jonge kinderen eigen maakt.

Een zakcentje op zak houden:
Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar die al zakgeld krijgen, of vanaf 14 jaar en voor het eerst een bijbaantje hebben.
In deze training krijg je tools aangeleerd om een (simpele) administratie op te zetten, hoe je jouw geld in de knip kan houden, leren sparen en begrotingen maken. (Om te kunnen sparen voor een groter doel).
Uiteraard is de inhoud afgestemd op de leeftijd van de kinderen/ jongeren.

Angst- en stressbeheersing voor volwassenen:
Wist je dat jouw angsten en onzekerheden meer invloed op jouw leven en dat van jouw gezinsleden kan hebben dan ooit gedacht?
Dat je deze angsten en onzekerheden kunt overdragen aan jouw kinderen, zonder je er bewust van te zijn?
Zaak dus om dit aan te pakken! Allereerst voor jouzelf, daarnaast ook zeker voor jouw gezinsleden en gewoon de algehele sfeer binnen het gezin.
Durf jij de eerste stap te nemen? Dan beloof ik jou om jou bij te staan, daar waar jij het nodig vindt.