Werkboeken

Werkboeken Mijn Toverkrachten

De werkboekjes van Mijn Toverkrachten sluiten aan op de karakters van het prentenboek ‘Lilou en het Toverboek’, maar zijn ook los van het prentenboek te gebruiken.
In elk werkboek wordt er gewerkt met een eigen thema.
De boeken zijn ontworpen als invulboeken, maar kunnen ook ter inzage gebruikt worden.
Een kind/ jongere mag het boek naar eigen inzicht invullen. Het is niet nodig om van voor naar achter te werken, maar precies op de bladzijde waar de eigenaar behoefte aan heeft.

In elk boek staan ook (kleine) fysieke en creatieve opdrachten welke thuis (of op school/ club e.d.) kunnen worden uitgevoerd.
Bij interesse in workshops of korte trainingen, passende bij het onderwerp, kunt u een mail sturen naar info@mijntoverkrachten.nl

Werkboek Scheiding: Speciaal voor kinderen/ jongeren waarvan de ouders gaan scheiden, of al reeds zijn gescheiden. Dit boek helpt je mee om jouw gevoelens te herkennen en benoemen voor zowel jezelf als naar een ander.
Ouders kunnen d.m.v. het in- of meekijken van de boekjes, inspelen op de gedachten en emoties van hun kinderen en op deze manier zorg dragen voor een sterke(re) verbinding met hen.

Werkboek Angsten: Heb jij last van angsten? Dan bedoel ik niet ‘wel eens bang’ maar angsten die elke dag aanwezig zijn, soms groter, soms wat op de achtergrond. Waar komt deze angst vandaan? Wat is angst eigenlijk? Het werkboek angsten helpt jou om uit te pluizen waar jouw angst vandaan komt, wat jij er mee kunt doen en hoe je er mee kunt omgaan.

Werkboek Zelfvertrouwen: Door een (ingrijpende) gebeurtenis, angst, pesten, droom of beleving kan jouw zelfvertrouwen een deuk oplopen. Vaak gaat dit ongemerkt en sluipt de onzekerheid er in. Dat is balen zeg! Want je hebt juist zoveel te bieden, zoveel talenten en je bent zo een leuk persoon!
Met dit werkboek ga je aan de slag om jouw zelfvertrouwen (weer) te vergroten. Niks moet, alles mag op jouw eigen tempo en wanneer jij er aan toe bent.
Ouders/ verzorgers/ leraren, kunnen d.m.v. dit boekje meekijken met het kind en vanuit een veilige invalshoek het gesprek aangaan.
Wie laat jij stralen?

Werkboek Rouw & verlies: Dit werkboek is gemaakt vanuit mijn eigen ervaring. Wat had ik nodig toen ik mijn moeder verloor? Wat heb ik toen gemist? Deze uitgangspunten hebben mij geholpen om het werkboek rouw & verlies te ontwikkelen. Niet de goedbedoelde hulp vanuit emotie door een bekende, maar juist van een onafhankelijk persoon die niet oordeelt, maar er gewoon voor je is.
Het werkboek is voor zowel kinderen als jongeren (zelfs (jong) volwassenen) te gebruiken om alles rustig van je af te schrijven. Alles nog eens herbeleven om het vervolgens een plekje te kunnen geven.
Een herinnering aan diegene die er niet meer is, met meerdere bladzijdes om al jouw herinneringen op te schrijven.
Gun jezelf, jouw kind of leerling ook deze rust. Een afscheid is altijd zwaar, (h)erkenning van het verdriet is dan wel zo fijn.